În timp ce imaginile cu soldați ai Gărzii Naționale care dormeau pe podelele dure ale Capitoliei SUA se viralizau pe internet, liderii Gărzii se confruntau cu o problemă neobișnuită: sute de americani doreau să doneze bani și „articole de confort” pentru soladați.

Într-un mesaj lansat miercuri seară, Garda Naționalp a emis o cerere simplă: ,,Vă rog să nu o faceți!”

„Deși apreciem numeroasele oferte și oamenii cărora le pasă de soldații și aviatorii noștri, nu suntem logistic capabili să acceptăm donații de niciun fel”, se mai precizează în mesajul Gărzii Naționale.

,,Doar membrii Gărzii, care fac schimburi de 12 ore, erau într-o pauză autorizată și li s-a permis să se relaxeze și chiar să prindă un somn”, a precizat un oficial al armatei pentru Military.com.

Pentagonul a autorizat până la 15.000 de soldați ai Gărzii Naționale să fie mobilizați pentru a ajuta forțele de ordine federale și locale să securizeze zona de inaugurare și monumentele cheie din oraș.

Măsura a avut loc după ce susținătorii lui Trump au luat cu asalt Capitoliu, în timp ce parlamentarii se întruneau pentru a confirma victoria lui Biden la alegerile din 3 noiembrie.

Sursa: Military.com

Foto: Twitter