Raed Arafat a confirmat vineri seară, la un post TV, că starea de alertă va fi prelungită. Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a precizat că, în contextul apariției noii tulpini a Sars-Cov-2 și în țara noastră, vaccinarea anti-Covid este esențială pentru stoparea răspândirii virusului.

Noua tulpină COVID-19 a fost depistată și la noi în țară. O tânără din Giurgiu este primul pacient cu coronavirus din România la care a fost identificată tulpina din Marea Britanie a SARS-CoV-2. Testul său a fost prelucrat în laboratorul Institutului Matei Balș din București.

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat vineri seară la Digi24 că transmiterea noii tulpini este deja intracomunitară.

Arafat a avertizat că, deocamdată, nu există multe date despre noua tulpină a coronavirusului, depistată și în țara noastră, și a îndemnat populația să se vaccineze.

”Am început procesul de vaccinare și se vede luminița de la capătul tunelului, dar suntem departe încă. Nu știm cum acționează noua tulpină de coronavirus și cât de tare se răspândește, mai ales în comunitate, și tocmai de aceea vaccinarea este importantă. Am identificat doar un caz cu această nouă tulpină, dar nu credem că este singurul”, a spus șeful DSU.