Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, joi, în deschiderea ședinței de guvern de la Palatul Victoria, că – în prezent – se poate observa un “ușor trend descendent” în ceea ce privește infectările cu COVID-19. Cu toate astea, Arafat atrage atenția asupra faptului că acest lucru nu trebuie perceput ca pe un “mesaj de liniștire”, ci mai degrabă ce pe unul de “precauție”, astfel încât să fie menținut acest trend descendent.

El a precizat că, în ultimele zile, împreună cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, au discutat cu autorităţile medicale din zona Bucureşti-Ilfov şi din zona de sud, de la “spitalele care sunt de urgenţă, spitale COVID”, despre modul de gestionare a cazurilor de SARS-CoV-2.

“Împreună cu domnul ministru Tătaru am avut, deja, discuţii cu două regiuni, zona Bucureşti-Ilfov şi întreaga zonă de sud, am avut o discuţie, ieri, cu toate spitalele care sunt de urgenţă, spitale COVID, medicii şefi Secţie ATI, medicii şefi Secţie UPU, managerii spitalelor, directorii DSP-urilor şi s-a discutat mai mult despre modul de gestionare a cazurilor şi, mai ales, creşterea capacităţii de terapie intensivă, mai ales acolo unde este personal şi este posibil”, a mai declarat Arafat.

Sursa foto: B1TV