Raed Arafat a declarat, luni, într-un briefing de presă, la Guvern, despre platforma pentru combaterea fake-news-urilor, că monitorizarea şi răspunsul la anumite chestiuni inexacte, distorsionate şi în mod intenţionat dezinformatoare este o datorie a instituţiilor statului, existând şi directive europene în acest sens” şi a precizat că o parte din ONG-uri au decis să se retragă după scandalul public, ceea ce este regretabil. Noi avem de gând, de această dată, când apar astfel de dezinformări şi atacuri, să răspundem la ele în mod transparent şi corect, a spus seful DSU.

”Dezinformarea este o armă a altora în acest moment. Noi trebuie să o combatem. Noi nu am trecut la închiderea unor portaluri, dar vedeţi în lume s-au luat unele măsuri democratice. Dar o armă folosită în aceste momente, armă a dezinformării şi manipulării trebuie oprită cu toate mijloacele”, a declarat Raed Arafat.

“Monitorizarea şi răspunsul la anumite chestiuni inexacte, distorsionate şi în mod intenţionat dezinformatoare este o datorie a noastră, sunt directive europene în acest sens, sunt reguli europene”, a mai spus Arafat.

El a precizat că o parte din ONG-uri au decis să se retragă după scandalul public, ceea ce este regretabil. ”Sunt unii care vor continua, în final vom primi informaţiile date nu numai statului, ci le vor partaja cu toată lumea, şi cu sectorul privat şi cu toţi, ca să poată toată lumea să răspundă. Este un gest transparent, deschis”, a mai spus Arafat, precizând că acolo unde consideră că trebuie să răspundă, vor răspunde.

”Din păcate avem experienţă foarte bogată de ce poate să facă o informaţie greşită şi cum modul în care reacţionează populaţia şi în scopul discreditării instituţiilor şi a persoanelor care lucrează. Noi avem de gând, de această dată, când apar astfel de dezinformări şi atacuri, să răspundem la ele în mod transparent şi corect”, a mai afirmat şeful DSU.