Vladimir Putin a semnat un decret ce prevede beneficii financiare pentru ucrainenii care-și părăsesc țara și se mută în Rusia, potrivit Sky News.
Persoanele care au fost forțate să părăsească Ucraina începând cu 18 februarie vor primi 10.000 de ruble pe lună, adică apoximativ 166 de euro.
Persoanele cu dizabilități vor primi același ajutor lunar, în vreme ce femeile însărcinate vor primi un sprijin în sumă unică. Banii vor ajunge la cetățenii ucraineni și ai autointitulatelor Republici Populare Donețk și Luhansk, cele două entități separatiste din estul Ucrainei pe care Rusia le-a recunoscut ca fiind independente în februarie.
Anterior, liderul de la Kremlin a dispus ca fiecare persoană ajunsă în Rusia din Donețk și Luhansk să primească 10.000 de ruble.
Rusia pretinde că pe teritoriul său au ajuns din Ucraina 3,6 milioane de persoane, din care 587.000 de copii, de la declanșarea invaziei. O parte din acești refugiați au reușit să plece din Rusia în UE.
Estimările ONU arată că până la două milioane de refugiaţi din teritoriile ocupate ale Ucrainei s-ar putea afla în Rusia.