Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind contramăsurile la acțiunea ,,neprietenoasă” a statelor străine, informează TASS, care citează un document postat vineri pe site-ul Kremlinului.

Conform documentului, misiunile diplomatice, instituțiile consulare și oficiile instituțiilor guvernamentale ale țărilor străine care acționează într-o manieră ,,neprietenoasățț împotriva Rusiei, cetățenilor ruși sau entităților juridice se vor confrunta cu restricții, sau chiar cu o interdicție completă, dacă este necesar, în ceea ce privește angajarea cetățenilor ruși.

Guvernul are sarcina de a defini numărul de persoane care pot fi angajate în misiuni străine. „Contractele de muncă cu persoane fizice care depășesc numărul stabilit de guvern care au fost semnate înainte de ziua de începere a acestui decret urmează să fie reziliate”, se arată în document.

Cu toate acestea, restricțiile „nu se aplică rezidenților statelor neprietenoase care sosesc ca angajați ai misiunilor diplomatice, instituțiilor consulare”.

În afară de aceasta, guvernul este însărcinat să întocmească o listă a statelor străine neprietenoase care fac obiectul acestor măsuri și să asigure controlul asupra respectării drepturilor de muncă ale cetățenilor ruși în cazul rezilierii contractelor lor în temeiul decretului.

Foto: Președinția Rusiei