În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 149 de autori de infracțiuni care au săvârșit 162 de fapte penale. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, vineri, s-au dispus măsuri preventive pentru 55 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 29 de autori în 21 de dosare penale cu AN, aflate în evidență. La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 819 de posibile infracțiuni, peste 24 % dintre acestea fiind din oficiu.

De asemenea, polițiștii au depistat 26 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

În urma acțiunilor desfășurate pentru menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 581 de permise de conducere și au retras 306 de certificate de înmatriculare.

Pe parcursul misiunilor desfășurate la nivel național, polițiștii și jandarmii au constatat 7.144 de abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2.5 milioane de lei. Totodată, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 147 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 658 de sancțiuni contravenționale în valoare de 202.100 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.140) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 46 pentru stingerea de incendii, 2 pentru descarcerare. Au fost emise 22 mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 5 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 16 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 13 de persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.357 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 38.336 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 471 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 42.1%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 24.349 de mijloace de transport și 90.857 de persoane, dintre care 8.195 de cetățeni ucraineni.

Sursa: MAI