Efectivele MAI au intervenit la 4.656 de evenimente, 3.208 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.448 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 857 de posibile infracțiuni, peste 20.5% dintre acestea fiind din oficiu.

În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, joi, s-au dispus măsuri preventive pentru 33 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 11 de autori în 6 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 196 de autori de infracțiuni care au săvârșit 193 de fapte penale. De asemenea, polițiștii au depistat 21 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

În urma acțiunilor desfășurate pentru menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 808 de permise de conducere și au retras 222 de certificate de înmatriculare.

Pe parcursul misiunilor desfășurate la nivel național, polițiștii și jandarmii au constatat 8.971 de abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3.3 milioane de lei. Totodată, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 24 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 95 de sancțiuni contravenționale în valoare de 24.500 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.248) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 59 pentru stingerea de incendii, 4 pentru descarcerare. Au fost emise 30 mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 7 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 17 misiuni aero-medicale, fiind salvate 13 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.356 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 35.243 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 57 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 55.5%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 26.720 de mijloace de transport și 103.057 de persoane, dintre care 8.429 de cetățeni ucraineni.

Sursa: MAI