Sâmbătă, 28 mai a.c, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova au pus în executare 13 mandate de percheziție domiciliară în județul Prahova și unul în județul Dâmbovița, în vederea documentării activității infracționale a mai multor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Totodată, polițiștii au pus în aplicare mandate de aducere a persoanelor bănuite la sediul Poliției, pentru audieri.

Personalul structurilor operative a intervenit la 4.400 de evenimente, dintre care 2.956 circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.444 circumscrise situațiilor de urgență, în special pentru acordarea primului ajutor medical.

În cadrul misiunilor desfășurate, polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 111 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 115 de fapte penale. Totodată, au fost depistate 18 persoane urmărite național sau internațional.

În același interval, la nivelul structurilor de poliție din România, au fost sesizate 875 de posibile infracțiuni, aproximativ 19% dintre acestea fiind sesizări din oficiu.

Polițiștii și jandarmii au constatat 7.843 de abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2.7 milioane de lei.

În ceea ce privește siguranța rutieră, polițiștii au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind reținute 580 de permise de conducere și retrase 275 de certificate de înmatriculare.

În ultimele 24 de ore, reprezentanții IGSU au efectuat 102 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, iar în urma controalelor desfășurate, au fost aplicate 398 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 97.000 de lei.

Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit, în cursul zilei de ieri, pentru acordarea primului ajutor medical pentru 1.203 persoane. Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 3 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat, în ultimele 24 de ore, 24 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 23 persoane aflate în situații de urgență.

Niciun cetățean ucrainean a depus cerere de azil, în țara noastră în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.353 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în țara noastră. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 31.957 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 737 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 38.2%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 21.799 de mijloace de transport și 84.254 de persoane, dintre care 8.730 de cetățeni ucraineni.

Sursa: MAI