Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au continuat, în ultimele 24 de ore, misiunile pentru menținerea ordinii și siguranței publice, supravegherea și controlul frontierei de stat, acționând totodată și pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență.

structurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 4.556 de evenimente, dintre care 2.799 au fost circumscrise menținerii ordinii și liniștii publice, iar 1.757 au fost intervenții circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție din România, în ultimele 24 de ore, au fost sesizate 848 de posibile infracțiuni, 19% dintre acestea fiind din oficiu.

În cadrul misiunilor specifice desfășurate, polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 139 autori de infracțiuni, care au săvârșit 139 fapte penale. Totodată, în baza activităților de investigații întreprinse în mai multe cauze penale s-au dispus măsuri preventive pentru 52 de persoane.

În ultimele 24 de ore au fost depistate 14 persoane urmărite național sau internațional.

Acțiunile în trafic pentru prevenirea accidentelor grave de circulație au continuat și vineri, astfel că, polițiștii rutieri au reținut 580 de permise de conducere pentru abaterile constatate în trafic, totodată fiind retrase și retrase 275 de certificate de înmatriculare.

Vineri, polițiștii și jandarmii au constatat peste 7.700 de abateri de natură contravențională pentru sancționarea cărora au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,6 milioane lei.

Ieri, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 37 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență fiind identificate 10 obiective fără autorizație de securitate la incendiu. Totodată, au fost aplicate 130 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 42.000 lei.

Pentru acordarea primului-ajutor medical, serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit, vineri, pentru 1.327 de persoane. De asemenea, pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 3 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat, în ultimele 24 de ore, 13 misiuni aero-medicale, fiind salvate 10 persoane aflate în situații de urgență.

Tot în cursul zilei de ieri, pentru aplicarea măsurilor de autoprotecție, au fost transmise 2 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT.

În ultimele 24 de ore, patru cetățeni ucraineni au depus cereri de azil în România. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.332 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în țara noastră. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 79,2%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 20.307 de mijloace de transport și 69.524 de persoane, dintre care 7.365 de cetățeni ucraineni.

Sursa: MAI