Efectivele MAI au intervenit la 4.246 de evenimente, dintre care 2.915 intervenții au fost circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.331 circumscrise situațiilor de urgență, în special pentru acordarea primului-ajutor medical.

Echipajele de poliție și jandarmerie au prins în flagrant 182 de autori de infracțiuni care au săvârșit 186 de fapte penale. Totodată, polițiștii au depistat 15 persoane urmărite național sau internațional.

În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în ultimele 24 de ore, s-au dispus măsuri preventive pentru 43 de persoane. De asemenea, în urma activităților de investigații desfășurate de polițiști au fost identificați 14 autori în 12 dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii și jandarmii aflați în executarea atribuțiilor de serviciu au constatat 8.672 de abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3,1 milioane lei.

Sâmbătă, la nivelul structurilor de poliție din România, au fost semnalate 837 posibile infracțiuni, peste 26% dintre acestea fiind din oficiu.

Polițiștii rutieri au intensificat acțiunile în trafic pentru prevenirea accidentelor de circulație pe principalele artere rutiere, fiind reținute 691 permise de conducere și retrase 235 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii au acționat pentru salvarea a 3 persoane aflate în situații critice.

Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit pentru acordarea primului-ajutor medical pentru 1.105 persoane. Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 7 persoane. De asemenea, piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 18 misiuni aero-medicale, fiind salvate 18 persoane aflate în situații de urgență.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat, ieri, 20 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, astfel fiind identificate 5 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Totodată, pentru abaterile constatate efectivele IGSU au aplicat 127 de sancțiuni contravenționale în valoare de 48.500 lei.

De asemenea, au fost emise 9 mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil în România. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.344 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în țara noastră. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 13.078 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 327 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 63,8%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 26.712 mijloace de transport și 109.271 de persoane, dintre care 10.569 de cetățeni ucraineni.

Sursa: MAI