Efectivele MAI au intervenit la 4.127 de evenimente, 2.693 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.434 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 809 posibile infracțiuni, 23% dintre acestea fiind din oficiu.

În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 58 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 19 autori în 25 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 184 de autori de infracțiuni care au săvârșit 195 de fapte penale. De asemenea, polițiștii au depistat 18 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

În urma acțiunilor desfășurate pentru menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 764 de permise de conducere și au retras 311 certificate de înmatriculare.

Pe parcursul misiunilor desfășurate la nivel național, polițiștii și jandarmii au constatat 8.327 abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3.2 milioane de lei. Totodată, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 4 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 15 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.000 lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.253) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 58 pentru stingerea de incendii şi 10 pentru descarcerare.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 10 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 10 misiuni aero-medicale, fiind salvate 9 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.397 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 104.801 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 14 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 38%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 22.142 de mijloace de transport și 90.668 de persoane, dintre care 6.192 de cetățeni ucraineni.

Sursa: MAI