Menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat, acordarea asistenței medicale de urgență reprezintă cele mai importante misiuni desfășurate de structurile Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore.

Efectivele MAI au intervenit la 4.891 de evenimente. 3.365 intervenții au fost circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.526 circumscrise situațiilor de urgență, în special pentru acordarea primului-ajutor medical.

Echipajele de poliție și jandarmerie au prins în flagrant 138 de autori de infracțiuni care au săvârșit 165 de fapte penale. Totodată, polițiștii au depistat 12 persoane urmărite național sau internațional.

Polițiștii și jandarmii aflați în executarea atribuțiilor de serviciu au constatat 5.195 de abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,1 milioane lei.

În ceea ce privește siguranța rutieră, polițiștii au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind reținute 535 de permise de conducere și retrase 145 de certificate de înmatriculare.

În cursul zilei de ieri, serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit pentru acordarea primului-ajutor medical pentru 1.242 de persoane. Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 14 persoane. De asemenea, piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 15 misiuni aero-medicale, fiind salvate 15 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil în România. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.344 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în țara noastră. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.
De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 9.911 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 25 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 74.2%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 25.040 de mijloace de transport și 98.670 persoane, dintre care 4.412 de cetățeni ucraineni.

Sursa: MAI