Polițiștii și jandarmii au intervenit pentru gestionarea a 2.592 de situații de ordine publică, în timp ce pompierii au acționat pentru gestionarea a 1.666 de situații, cele mai multe, respectiv 1.467, fiind pentru acordarea asistenței medicale de urgență. De asemenea, pompierii au acționat pentru stingerea a 51 de incendii și au efectuat 9 misiuni pentru descarcerare.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 897 de posibile infracțiuni, aproximativ 21% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 49 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 19 autori în 12 dosare penale cu autor necunoscut, aflate în evidență.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 155 de autori de infracțiuni și au depistat 22 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Ca urmare a încălcării legislației rutiere, au fost retrase 188 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 565 de permise de conducere,  dintre care 59 pentru consum de alcool și 4 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

Polițiștii și jandarmii au aplicat 6.147 de sancțiuni contravenționale.

Pompierii militari au salvat, în urma intervențiilor în situații de risc, 14 persoane.

Personalul Inspectoratului General de Aviație a executat 8 de misiuni aero-medicale, fiind salvate, astfel, 7 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.397 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 103.167 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 429 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 24,6%.

Frontiera de stat a fost tranzitată de 88.237 de persoane cu 19.682 de mijloace de transport, dintre care 8.941 cetățeni ucraineni.

Sursa: MAI