La nivel național, polițiștii Inspectoratului General al Poliției Române au efectuat 16 acțiuni operative și 38 de percheziții domiciliare pentru combaterea faptelor ilegale din domeniile: arme, explozivi și substanțe periculoase, investigarea criminalității economice, investigații criminale și combaterea criminalității organizate

În ultimele 24 de ore, structurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 3.729 de evenimente, dintre care 2.336 au fost circumscrise menținerii ordinii și liniștii publice, iar 1.393 au fost intervenții circumscrise situațiilor de urgență, majoritatea fiind misiuni pentru acordarea primului-ajutor medical.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 123 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 131 de fapte penale.

În urma activităților de investigații desfășurate de polițiști au fost identificați 36 de autori în 32 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

La nivelul structurilor de poliție din România, au fost semnalate 763 de posibile infracțiuni, aproximativ 24 % dintre acestea fiind din oficiu. Totodată, s-au dispus măsuri preventive pentru 81 de persoane și au fost depistate 7 persoane urmărite național sau internațional.

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, fiind reținute 479 de permise de conducere și retrase 208 de certificate de înmatriculare.

În cursul zilei de ieri, polițiștii și jandarmii au constatat peste 7.000 de abateri de natură contravențională și au aplicat amenzi în valoare de peste 2.5 milioane de lei.
De asemenea, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au aplicat 637 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 97.000 de lei în timpul efectuării controalelor pe linia prevenirii situațiilor de urgență. În plus, au fost identificate 24 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu.

Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit pentru acordarea primului-ajutor medical pentru 1.143 de persoane.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 6 persoane. Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 12 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 12 persoane aflate în situații de urgență.

Niciun cetățean ucrainean nu a depus solicitare de azil în țara noastră în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.344 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Acești cetățeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 65.9 %.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, 7.348 de cetățeni ucraineni au intrat în România.

Sursa: MAI