În ultimele 24 de ore, structurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 3.360 de evenimente, dintre care 2.166 au fost circumscrise menținerii ordinii și liniștii publice, iar 1.194 au fost intervenții circumscrise situațiilor de urgență, majoritatea fiind misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

La nivelul structurilor de poliție din România, au fost semnalate 782 de posibile infracțiuni, aproximativ 23% dintre acestea din oficiu.

Polițiștii și jandarmii aflați în executarea misiunilor zilnice, în ultimele 24 de ore, au prins în flagrant 143 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 163 de fapte penale. Totodată, s-au dispus măsuri preventive pentru 21 de persoane și au fost depistate 14 persoane urmărite național sau internațional.

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, fiind reținute 679 de permise de conducere și retrase 232 de certificate de înmatriculare.

În cursul zilei de ieri, polițiștii și jandarmii au constatat peste 7.418 de abateri de natură contravențională și au aplicat amenzi în valoare de peste 2.8 milioane de lei.

Duminică, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 5 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 6 sancțiuni contravenționale.

Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru acordarea primului-ajutor medical pentru 985 de persoane.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 9 de persoane. Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 12 misiuni aero-medicale, fiind salvate 10 persoane aflate în situații de urgență. De asemenea, polițiștii au salvat o persoană de la înec.

Niciun cetățean ucrainean nu a depus solicitare de azil în țara noastră în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.344 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Acești cetățeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 68.7%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, frontiera de stat a fost tranzitată pe sensul de intrare de 18.373 de mijloace de transport și de 87.531 de persoane, dintre care 6.750 de cetățeni ucraineni.

Sursa: MAI