În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 4.201 evenimente, 2.897 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.304 circumscrise situațiilor de urgență.
La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 838 de posibile infracțiuni, peste 21% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 29 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 18 autori în 10 dosare penale cu AN, aflate în evidență.
De asemenea, echipajele de poliție au depistat 13 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale
Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 149 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 159 de fapte penale.
În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au continuat acțiunile care au vizat menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație. În urma abaterilor constatate, polițiștii rutieri au reținut 753 de permise de conducere și au retras 318 certificate de înmatriculare.
Polițiștii și jandarmii au constatat 9.050 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3.3 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 8 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 56 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 16.000 de lei.
Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.089) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 58 pentru stingerea de incendii și 5 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 10 persoane. De asemenea, polițiștii au salvat 2 persoane rătăcite/dispărute în medii ostile de viață.
Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 14 misiuni aero-medicale, fiind salvate 12 persoane aflate în situații de urgență.
În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.387 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.
De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 76.175 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 35 fiind acordate în ultimele 24 de ore.
La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 25.9%.
În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 25.654 de mijloace de transport și 97.514 persoane, dintre care 8.981 de cetățeni ucraineni.

Sursa: MAI