În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 3.691 de evenimente, 2.424 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.267 circumscrise situațiilor de urgență.
La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 822 de posibile infracțiuni, aproximativ 19% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 72 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 50 de autori în 42 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.
De asemenea, echipajele de poliție au depistat 32 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale
Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 141 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 160 de fapte penale.
În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au continuat acțiunile care au vizat menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație. În urma abaterilor constatate, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 454 de permise de conducere și au retras 311 certificate de înmatriculare.
Polițiștii și jandarmii au constatat 7.215 contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,8 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 174 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 748 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 275.500 de lei.
Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.086) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 46 pentru stingerea de incendii și 3 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 8 persoane.
De asemenea, polițiștii au salvat o persoană cu intenții suicidale.
Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 13 misiuni aero-medicale, fiind salvate 9 persoane aflate în situații de urgență.
În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.387 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.
De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 75.505 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 335 fiind acordate în ultimele 24 de ore.
La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 27.5%.
În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 20.054 de mijloace de transport și 69.298 de persoane, dintre care 8.625 de cetățeni ucraineni.

Sursa: MAI