În ultimele 24 de ore, structurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 4.147 de evenimente, dintre care 2.187 au fost circumscrise menținerii ordinii și liniștii publice, iar 1.538 au fost intervenții circumscrise situațiilor de urgență, majoritatea fiind misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

Joi, 14 aprilie a.c., la nivelul structurilor de poliție din România, au fost semnalate 869 de posibile infracțiuni, aproximativ 22% dintre acestea din oficiu.

Polițiștii și jandarmii, aflați în executarea misiunilor zilnice, au prins în flagrant 155 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 173 de fapte penale. Totodată, s-au dispus măsuri preventive pentru 79 de persoane și au fost depistate 20 de persoane urmărite național sau internațional.

În urma activităților de investigații desfășurate de polițiști, au fost identificați 47 de autori în 39 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.
Polițiștii rutieri au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, fiind reținute 529 permise de conducere și retrase 331 de certificate de înmatriculare.

În cursul zilei de ieri, polițiștii și jandarmii au constatat peste 8.400 de abateri de natură contravențională și au aplicat amenzi în valoare de peste 2,9 milioane de lei.

Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 203 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 32 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. De asemenea, au fost aplicate 635 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 217.500 de lei.

Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru acordarea primului-ajutor medical pentru 1.200 de persoane.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 10 persoane. Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 24 misiuni aero-medicale, fiind salvate 20 persoane aflate în situații de urgență.

Un cetățean ucrainean a depus solicitare de azil în țara noastră în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.344 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Acești cetățeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.
La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 72%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, frontiera de stat a fost tranzitată, pe sensul de intrare, de 24.035 de mijloace de transport și de 90.084 de persoane, dintre care 10.092 de cetățeni ucraineni.

Sursa: MAI