Efectivele MAI au intervenit la 3.714 evenimente, 2.555 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.159 circumscrise situațiilor de urgență.
La nivelul unităților de poliție au fost semnalate 626 de posibile infracțiuni, peste 22% dintre acestea fiind din oficiu.
Polițiștii și jandarmii aflați în executarea atribuțiilor de serviciu au prins în flagrant 131 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 130 de fapte penale. De asemenea, polițiștii au depistat 10 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.
În cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 27 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 10 autori în 7 dosare penale cu AN, aflate în evidență.
Polițiștii rutieri au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, fiind reținute 539 de permise de conducere și retrase 207 certificate de înmatriculare.
De asemenea, polițiștii și jandarmii au constatat 6.796 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,5 milioane de lei.
În cursul zilei de ieri, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 4 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat o sancțiune contravențională.
Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (946) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 27 pentru stingerea de incendii și 3 pentru descarcerare.
Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 25 de persoane.
În ultimele 24 de ore au fost emise 23 de mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.
Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 6 misiuni aero-medicale, fiind salvate 4 persoane aflate în situații de urgență.
În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.381 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.
De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 62.181 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 62 fiind acordate în ultimele 24 de ore.
La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 34,6%.
În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 38.239 de mijloace de transport și 154.232 de persoane, dintre care 11.592 cetățeni ucraineni.

Sursa: MAI