La nivel național, efectivele Inspectoratului General al Poliției Române au efectuat 15 acțiuni operative și 85 de percheziții domiciliare pentru combaterea faptelor ilegale din domeniile: arme, explozivi și substanțe periculoase, combaterea criminalității organizate, investigarea criminalității economice, investigații criminale și ordine publică.

În ultimele 24 de ore, structurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 3.902 de evenimente, dintre care 2.464 au fost circumscrise menținerii ordinii și liniștii publice, iar 1.438 au fost intervenții circumscrise situațiilor de urgență, majoritatea fiind misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

Luni, 11 aprilie a.c., la nivelul structurilor de poliție din România, au fost semnalate 791 de posibile infracțiuni, aproximativ 20% dintre acestea fiind din oficiu.

Polițiștii și jandarmii aflați în executarea misiunilor zilnice, în ultimele 24 de ore, au prins în flagrant 138 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 132 de fapte penale. Totodată, s-au dispus măsuri preventive pentru 59 de persoane și au fost depistate 15 persoane urmărite național sau internațional. În urma activităților de investigații desfășurate de polițiști au fost identificați 33 de autori în dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, fiind reținute 482 de permise de conducere și retrase 201 de certificate de înmatriculare.
În cursul zilei de ieri, polițiștii și jandarmii au constatat peste 6.700 de abateri de natură contravențională și au aplicat amenzi în valoare de peste 2 milioane de lei.

Luni, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 156 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 16 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. De asemenea, au fost aplicate 528 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 307.600 de lei.

Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru acordarea primului-ajutor medical pentru 1.150 de persoane. Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 2 persoane. Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 12 misiuni aero-medicale, fiind salvate 11 persoane aflate în situații de urgență.

Un singur cetățean ucrainean a depus solicitare de azil în țara noastră în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.343 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Acești cetățeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională. La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 79 %. În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, frontiera de stat a fost tranzitată pe sensul de intrare de 18.598 de mijloace de transport și de 72.930 de persoane, dintre care 8.350 de cetățeni ucraineni.

Sursa: MAI