Structurile Poliției Române au desfășirat, miercuri, 27 iulie a.c., 8 acțiuni operative și 42 de percheziții în dosare penale din domeniile investigații criminale, combaterea crimei organizate, investigarea criminalității economice, arme, explozibili și substanțe periculoase.
Într-unul dintre dosare, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Ploiești au efectuat mai multe percheziții domiciliare atât în municipiu, cât și în alte trei comune din județul Prahova, la persoane bănuite de furt calificat din societăți comerciale. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 160.000 de lei.
Activitățile au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova, iar suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
În ultimele 24 de ore, efectivele MAI au intervenit la 5.042 de evenimente, 3.091 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.951 circumscrise situațiilor de urgență.
La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 811 posibile infracțiuni, peste 20% dintre acestea fiind din oficiu.
În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 41 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 41de autori în 34 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.
Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 123 de autori de infracțiuni care au săvârșit 130 de fapte penale. De asemenea, polițiștii au depistat 23 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.
Polițiștii rutieri au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, fiind reținute 567 de permise de conducere și retrase 217 de certificate de înmatriculare.
Pe parcursul misiunilor desfășurate la nivel național, polițiștii și jandarmii au constatat 6.832 de abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 2,5 milioane de lei.
Tot în cursul zilei de ieri, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 189 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 720 de sancțiuni contravenționale în valoare de 282.600 lei.
Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.573) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 199 pentru stingerea de incendii și 10 pentru descarcerare. Au fost emise 10 mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.
Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 7 persoane.
Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 18 misiuni aero-medicale, fiind salvate 17 persoane aflate în situații de urgență.
În ultimele 24 de ore, un cetățean ucrainean a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.364 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.
De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 50.398 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 404 fiind acordate în ultimele 24 de ore.
La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 47,6%.
În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 24.916 de mijloace de transport și 100.477 de persoane, dintre care 9.456  de cetățeni ucraineni.

Sursa: MAI