Efectivele MAI au intervenit la 5.601 de evenimente, 3.771 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.830 circumscrise situațiilor de urgență.
La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 959 de posibile infracțiuni, 23.1% dintre acestea fiind din oficiu.
În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 17 persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 12 autori în 7 dosare penale cu AN, aflate în evidență.
Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 207 autori de infracțiuni care au săvârșit 218 fapte penale. De asemenea, polițiștii au depistat 11 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.
În urma acțiunilor desfășurate pentru menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 593 de permise de conducere și au retras 235 de certificate de înmatriculare.
Pe parcursul misiunilor desfășurate la nivel național, polițiștii și jandarmii au constatat 7.770 de abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 3,1 milioane de lei. Duminică, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 24 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 74 de sancțiuni contravenționale în valoare de 77.500 lei.
Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.344) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 240 pentru stingerea de incendii, 7 pentru descarcerare și 27 de misiuni pentru limitarea și înlăturarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice periculoase. Au fost emise 24 de mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.
Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 19 persoane.
Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 19 misiuni aero-medicale, fiind salvate 14 persoane aflate în situații de urgență.
În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.362 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.
De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 49.642 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 36 fiind acordate în ultimele 24 de ore.
La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 56,4%.
În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 43.212 mijloace de transport și 180.777 de persoane, dintre care 10.854 de cetățeni ucraineni.

Sursa: MAI