În ultimele 24 de ore, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au continuat acțiunile pentru asigurarea ordinii și liniștii publice și intervențiile în situații de urgență.

Polițiștii și jandarmii au intervenit în 2.373 de situații de ordine publică, în timp ce pompierii au acționat pentru gestionarea a 1.418 situații de risc pentru cetățeni, cele mai multe intervenții fiind pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

Totodată, la nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 615 posibile infracțiuni, peste 22% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 28 de persoane.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 128 de autori de infracțiuni și au depistat 14 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Ca urmare a încălcării legislației rutiere, au fost retrase 205 certificate de înmatriculare și au fost reținute 488 de permise de conducere, dintre care 70 pentru consum de alcool și 13 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

Polițiștii și jandarmii au aplicat 6.551 de sancțiuni contravenționale, iar pompierii, în urma celor 7 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, au aplicat 45 de sancțiuni contravenționale.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.398 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 110.834 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 20 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 41,1%.

Frontiera de stat a fost tranzitată de 74.235 de persoane cu 20.533 de mijloace de transport, dintre care 7.627 de cetățeni ucraineni.

Sursa: MAI