Comisarul-șef de poliție Christian Ciocan, director de comunicare și purtător de cuvânt al Uniunii Militarilor și Polițiștilor ‘Mihai Viteazul’, a anunțat care sunt primele personalități care vor primi medalia de onoare ‘Mihai Viteazul’.

‘Joi, 17 iunie 2021, Uniunea Militarilor si Politistilor “Mihai Viteazul” (UMPMV) va decerna medalia de onoare “Mihai Viteazul” unor personalități militare, pentru contribuția acestora la securitatea națională. Primele personalități care vor primi medalia sunt generalul-locotenent(rtr) aviator Ion Dobran și generalul-maior(rtr) de flotilă aeriană Radu Theodoru. Gl-lt(rtr) Ion Dobran a împlinit anul acesta 102 ani. Gl. Dobran este unul dintre așii aviației de vânătoare române în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Pasionat de avioane încă din copilărie, și-a urmat visul și a absolvit școala de aviație. După absolvire a fost trimis direct pe front. A doborât 18 avioane inamice în peste 300 de misiuni de luptă.’, a declarat Ciocan.

‘Gl-mr(rtr) Radu Theodoru, în vârstă de 97 de ani, are o carieră literară bogată, fiind unul dintre cei mai importanți scriitori postbelici din literatura română. De-a lungul timpului, a scris numeroase romane istorice, romane cu subiecte contemporane, de analiză politică, științifico-fantastice, dar și romane document, nuvele și piese de teatru. Evenimentul de decernare a medaliei de onoare va avea loc joi, la ora 11.00, la sediul UMPMV din strada Gheorghe Brătianu nr.7, sector 1.’, a declarat Christian Ciocan.

Vezi AICI mai mult!