”Nu începe un război, pentru că la război mă pricep”, este avertismentul lui Nicolae Ciucă pentru liderul PNL, Florin Cîțu, în scandalul schimbării anumitor miniștri.

Prima confruntare a fost pierdută de Florin Cîțu, evaluarea și remanierea miniștrilor mai are de așteptat. Premierul Nicolae Ciucă își dorește ca abia în vară să vadă cine a perfomat și cine nu în guvern. 

Cu alte cuvinte, în urmatoarele două luni nu se va discuta despre nicio remaniere și, dacă se va discuta, doar premierul va fi cel care va face evaluarea miniștrilor. 

După ședința de marti a biroului executiv, este posibil ca Florin Cîțu să fi înțeles că, în ciuda încercărilor sale de a face propria evaluare a miniștrilor, doar premierul este cel care decide cine pleacă și cine rămâne în Guvern.
De altfel nici social-democrații nu își doreau în momentul de față o remaniere chiar dacă există nemulțumiri și în rândul acestora cu privire la performanțele unor membri ai Cabinetului. Aceștia spun însă că nu este momentul pentru schimbarea miniștrilor, având în vedere criza energetică și criza internațională.

Sursa: Antena3