Premierul Nicolae Ciucă a fost miercuri prezent la Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu alături de omologul său belgian Alexander De Croo și de președintele Klaus Iohannis. Șeful Guvernului României a avertizat că trebuie să fim pregătiți pentru posibilitatea ca războiul din Ucraina să fie unul de durată.

„Sunt onorat să fiu azi alături de militarii care dovedesc că NATO reprezintă cea mai cea mai concretă și puternică garanție de securitate pentru statele sale membre. Trăim vremuri dificile pe care nu am crezut că le vom mai trăi în secolul 21. Trebuie să fim pregătiți pentru o criză de durată și pentru situația în care această criză se va extinde mai aproape de granița noastră. Este timpul să trecem de la prezența înaintată la apărarea înaintată.

Este cea mai gravă criză de securitate. Condamnăm ferm invazia masivă din Ucraina. Condamnăm atacurile nemiloase ale trupelor rusești asupra civililor, încălcând prevederile legilor internaționale și ale umanității și deplângem pierderile tragice de vieți omenești, suferințele umane enorme și distrugerile provocate de invazia ilegală, neprovocată și nejustificată a Rusiei. Acțiunile agresive ale Rusiei au determinat aliații să activeze planurile NATO pentru apărare, pentru a proteja Alianța. NATO va continua să ia toate măsurile și deciziile necesare pentru asigurarea securității și apărării tuturor aliaților. Libertatea va învinge opresiunea!”, a spus Nicolae Ciucă.

Sursa foto: captura video