Prim-ministrul interimar Nicolae-Ionel Ciucă va fi decorat de Ambasada SUA cu Legiunea de Merit (în grad de ofițer), la Ambasada SUA la București. Nicolae-Ionel Ciucă va primi această distincție pentru recunoașterea meritelor din timpul desfășurării activității de șef al Statului Major al Apărării, din perioada ianuarie 2015 – decembrie 2019.

Decorația Legiunea de Merit (în engleză Legion of Merit) este o decorație militară a SUA. Decorația se acordă personalului militar a Statelor Unite ale Americii persoanelor cu o conduită meritorie în serviciul militar, cu realizări deosebite în cadrul acțiunilor, dovedind curaj deosebit (se acordă de regulă ca ultima decorație înainte de pensionare de obicei generalilor și coloneilor, fiind rare cazurile când decorația se acordă militarilor cu rang inferior), sau personalităților politice ale unor țări străine, în acest caz gradul primit depinde foarte mult de funcția decoratului.

Decorația Legiunea de Merit în grad de “Chief Commander” și de “Commander” sunt singurele decorații americane cu panglică care se poartă în jurul gâtului.

Video AICI