Premierul Nicolae Ciucă a anunțat joi că ANAF, Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor și Consiliul Concurenței au demarat controale la toate companiile petroliere din România și a spus că a cerut ”sancțiunile cele mai severe pentru cei care vor să genereze instabilitate”.

Ciucă a mai spus că ”statul român are obligația de a-și proteja cetățenii și economia. Nu voi permite nimănui să profite de situație pentru ca din lăcomie să destabilizeze economia și viața cetățenilor. Instituțiile responsabile vor da sancțiuni drastice celor care încalcă legea. România e o țară sigură, garanțiile trebuie să includă și stabilitatea economică”.

”Vor fi controlate toate companiile petroliere din România. Am cerut sancțiunile cele mai severe pentru cei care vor să genereze instabilitate”, a adăugat Ciucă într-o declarație de presă la Palatul Victoria.

Declarația sa a venit după ce miecuri seară s-au înregistrat cozi imense la mai multe benzinării din țară, pe fondul zvonurilor că peste noapte ar urma să crească prețurile cu câțiva lei. Majorări de prețuri până la pragul de 9 lei/litrul de benzină standard s-au înregistrat la benzinării MOL, compania maghiară confruntată cu dificultăți de aprovizionare pentru că nu are producție în România.

Sursa foto: Guvernul Romaniei