Premierul Nicolae Ciucă a declarat că implicarea cât mai multor români în campania de creştere a suprafeţei împădurite va fi vitală.

“Este esenţial să fim atenţi cum ne gestionăm deşeurile”, adaugă șeful executivului, în opinia căruia acestea pot aduce un plus important economiei ţării şi totul depinde de fiecare dintre noi.

”Cu cât vom creşte gradul de reciclare, cu atât vom înţelege mai bine avantajele economiei verzi”, consideră Nicolae Ciucă.

“Preocupările legitime ale românilor pentru calitatea aerului, protejarea resurselor naturale, se regăsesc în egală măsură pe agenda Guvernului. Este un punct important, din care putem continua procesul necesar al educaţiei, care să ne asigure tuturor reflexul de a proteja mediul în tot ceea ce facem: de la felul în care ne deplasăm, la felul în care petrecem timpul în natură, cum alegem produse pentru propriile locuinţe sau ne implicăm în cauze comune.

Ca români, suntem mândri pentru ce avem: diversitatea şi frumuseţea naturii, păduri seculare, specii de animale rare şi habitate cum puţine state europene mai au. De noi depinde cum acestea se vor transmite mai departe, către generaţiile care ne vor urma. La nivelul Guvernului vom încuraja oraşele din România să facă pasul spre inteligenţa verde. Vom susţine eforturile autorităţilor locale de a implementa politici verzi legate de transportul în comun, traficul din oraşe, managementul deşeurilor şi o preocupare mai mare pentru aerul pe care locuitorii îl respiră.

În cele şase luni de mandat, Guvernul a făcut paşi importanţi şi va continua să susţină politicile şi programele de protecţie a mediului şi utilizarea raţională a resurselor naturale. Includem aici iniţiativele societăţii civile, organizaţiilor neguvernamentale şi celor ale căror implicare activă se reflectă în rezultate benefice pentru noi toţi.

Le mulţumesc şi îi încurajez să continue acest drum al responsabilităţii sociale, alături de cât mai mulţi români!”.