Nicolae Ciucă a anunțat ca va candida la șefia PNL si a lansat și o afirmație cu bătaie lungă: dacă guvernarea va decurge bine, românii îi vor aprecia pe guvernanți.

”Sunt adeptul faptelor și știu un lucru sigur: românii îi vor aprecia pe cei care reușesc să treacă țara prin perioade grele și să o ducă în direcția bună. Vom lua toate măsurile care se impun. Românii au nevoie de protecție și de speranță, iar firmele românești trebuie să regăsească în PNL, în premierul PNL, cea mai mare garanție.

Susținem investițiile atât de la bugetul național, cât mai ales cele din cei 80 de miliarde de euro oferiți țării noastre. Uniți pentru o Românie stabilă și puternică este titlul moțiunii depuse pe care sper să o voteze colegii mei.”, a spus Nicolae Ciucă.

Marţi, BEx al PNL a luat decizia de a fi făcută o derogare de la condiţia de vechime prevăzută în statutul partidului pentru ca Nicolae Ciucă să poată candida la şefia formaţiunii, acesta neavând vechimea cerută de Statut, de 5 ani, pentru a deţine funcţia de preşedinte al PNL.