Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi că avansul economic al României este echivalent cu dezvoltarea clasei de mijloc.

Potrivit acestuia, necesitățile companiilor românești sunt printre principalele preocupări ale guvernului său.

“Sprijinim produsele și producătorii români pentru că, prin companiile românești, noi vom crea baza solidă a creșterii clasei de mijloc a României. Este, dacă vreți, un patriotism lucid și cu respect față de toți partenerii externi, respectiv față de investitorii străini. Este un proiect de țară prosperă în UE și în regiune.”

Potrivit președintelui PNL, “această creștere a numărului celor care s-ar înscrie în ceea ce numim clasa de mijloc este fundamentală pentru ca decalajele de nivel de trai, educație, civilizație din România să dispară treptat. Capitalul autohton este principalul și cel mai stabil finanțator al locurilor de muncă pentru cetățenii români”.

Potrivit premierului, cele 561.000 de firme românești, la care lucrează 3,3 milioane de oameni, au nevoie de o susținere din partea statului, pentru ca numărul locurilor de muncă oferite și nivelul salarial să crească.

,,E nevoie să gândim granturi, ajutoare de stat, metode multiple pentru ca produsele românești și companiile românești, respectiv angajații din aceste companii, să poată să se dezvolte și să prospere”, a mai spus Ciucă.