Strategia fiscală pentru 2023 va fi anunţată încă din luna aprilie a acestui an, a dat asigurări premierul Ciucă, vineri, într-o întâlnire pe care a avut-o, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii Consiliului Investitorilor Străini (FIC), organizaţie care reuneşte peste 120 dintre cele mai mari companii româneşti cu capital străin.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, participanţii au subliniat importanţa investiţiilor pentru redresarea economiei şi nevoia de a stimula investiţiile străine, care sunt o componentă cheie a creşterii economice.

“Salut iniţiativele Consiliului Investitorilor Străini şi apreciez că suntem angajaţi în atingerea aceluiaşi scop: dezvoltarea si îmbunătăţirea mediului de afaceri din România. (…) Crearea unui astfel de cadru formal de consultare între Guvern şi comunitatea de afaceri ne ajută în eforturile de a atrage în mod consecvent investiţiile companiilor cu capital străin şi ne aşteptăm să aibă drept rezultat definitivarea unui proces legislativ previzibil şi a unor politici publice bazate pe date, analize şi studii de impact- elemente de bază pentru consolidarea unei relaţii de încredere cu investitorii”, a declarat Nicolae Ciucă, citat în comunicat.

“Am alocat anul acesta cea mai mare sumă pentru investiţii – 88 miliarde lei. Vom investi, în următorii ani, alte 80 miliarde euro din bani europeni. Pentru ca aceste zece miliarde de euro pe an să genereze efecte, Guvernul trebuie să aibă capacitatea şi mecanismele să îi concretizeze în proiecte. Vom înfiinţa o structură guvernamentală care se va ocupa de investiţiile străine în România, dar şi de promovarea exportului românesc. Să investim împreună”, a mai declarat premierul.