Transformarea digitală este parte esenţială din modernizarea României, care oferă şansa de a recupera decalajele înregistrate încă faţă de Uniunea Europeană, a declarat, joi, premierul Nicolae Ciucă, care a subliniat că „este timpul ca statul să circule date, nu să-i pună pe români să circule cu hârtii între instituţiile sale”.
„România digitală, România liberă este un concept care transmite un mesaj ferm al Partidului Naţional Liberal: transformarea digitală este parte esenţială din modernizarea României. Guvernările liberale de a lungul istoriei şi-au asumat întotdeauna reforme curajoase şi misiunea de a moderniza societatea şi economia României îndeosebi în momentele grele. Astăzi, în faţa multiplelor crize regionale şi globale, trebuie să fructificăm oportunitatea de a face saltul în dezvoltare pe care îl aşteaptă de altfel toţi românii.”, a afirmat Ciucă, la evenimentul „România Digitală, România Liberală”, organizat de PNL.
„Prin minţile strălucite cu care este binecuvântată, România trebuie să contribuie la aceste progrese. Mai mult decât atât, transformarea digitală şi noile tehnologii ne oferă şansa de a recupera decalajele pe care le înregistrăm încă faţă de Uniunea Europeană şi faţă de ţările care au înţeles mai devreme rolul noilor tehnologii în modernizarea serviciilor publice”, a subliniat Nicolae Ciucă.
„Este timpul ca statul să circule date nu să-i pună pe români să circule cu hârtii între instituţiile sale”, a mai spus Nicolae Ciucă.
Conform premierului, Ministerul Afacerilor Interne va pune bazele unui hub de servicii pentru digitalizarea evenimentelor de viaţă, de la obţinerea cazierului juridic, până la înmatricularea unui autovehicul.

Foto: captura video