Premierul Nicolae Ciucă a cerut, miercuri, în şedinţa de Guvern, să se verifice dacă firmele implicate în construcţiile care s-au prăbuşit la cutremurul din Turcia au construit în România. El a precizat că este nevoie ca standardele din domeniul construcţiilor și calitatea materialelor să fie revizuite.

”Am cerut ca, pe baza măsurilor luate în Turcia şi a companiilor care au fost identificate ca executând lucrări de construcţii în zona unde s-a produs cutremurul şi deja au fost nominalizate, să se verifice dacă au construit în România şi în funcţie de rezultat să identificăm măsurile care pot fi luate la nivelul fiecărei instituţii în parte”, a spus premierul.

”Totodată, apreciez că e nevoie ca standardele din domeniul construcţiilor, calitatea materialelor din construcţii să fie revizuite, să fie reverificate şi să avem certitudinea că prin standardele pe care le impunem în aceste documente vom reuşi să avem conştiinţa că am luate toate măsurile astfel încât ceea ce e prevăzut în proiectele de construire să fie similare cu ceea ce se realizează în realitate”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.