Premierul Nicolae Ciucă a declarat că România are rezervele necesare de energie pentru iarna care urmează şi a anunţat că se fac rezerve pentru cele mai complicate condiţii meteorologice.
Declaraţia a fost făcută joi, în cadrul unei videconferinţe cu prefecţii, în care s-a discutat despre stadiul pregătirilor de iarnă.
„Discutăm despre ceea ce s-a realizat până în acest moment, analizăm stadiul în care se realizează activităţile şi măsurile pregătitoare”, a spus Nicolae Ciucă în deschiderea şedinţei.
„Este nevoie ca în perioada imediat următoare să avem elementele de prioritate pe care putem să le rezolvăm de la nivelul Guvernului şi să continuăm cu structurile din teritoriu astfel încât să putem să intervenim punctual acolo unde este nevoie. Există planuri la fiecare prefectură, trebuie să fie verificate”, a mai spus premierul.
El le-a transmis participanţilor că România are cantităţile necesare de energie şi gaze pentru a traversa iarna şi că se fac rezerve pentru a face faţă unor eventuale fenomene meteo extreme.
„Putem să transmitem fără temere că avem cantităţile necesare de energie şi gaze naturale, se întreprind în continuare demersuri pentru a putea să suplimentăm şi să avem garanţia rezervelor, chiar şi în cele mai complicate condiţii meteorologice”, a precizat Nicolae Ciucă.