Procentul de majorare a pensiilor trebuie să se încadreze în posibilităţile bugetare şi nu ar trebui să fie mai mare de 11%, a declarat, joi, prim-ministrul Nicolae Ciucă, după vizita de la platforma industrială Dacia Mioveni.
Întrebat dacă s-a stabilit un procent clar privind majorarea pensiilor de la 1 ianuarie 2023, premierul a spus: „El trebuie să se încadreze în posibilităţile bugetare, dar undeva nu mai mult de 11%, pentru că orice procent dincolo de 11% impactează pe deficitul la bugetul la pensii”.
„Vom face în aşa fel să avem cât mai curând proiectul de buget pe anul viitor pe masa Guvernului. Este un proces diferit, pentru că este pentru prima dată când realizăm astfel în ţara noastră bugetul şi, în felul acesta, şi bugetarea pe programe şi de aceea am temporizat un pic, am încetinit ritmul de realizare a proiectului de buget pentru anul viitor. Fiecare dintre ministere lucrează să-şi alinieze toate procesele interne, astfel încât să putem să realizăm această bugetare pe programe”, a explicat premierul.

Foto: Guvernul României