Vicepremierul Cătălin Predoiu a declarat duminică, la Prima News, că, în cazul accidentului de la 2 Mai, se poate vorbi de neglijenţă în serviciu.

„Neglijenţă în serviciu. Abuz, pe alocuri”, a afirmat acesta.

Întrebat dacă a fost vorba şi de corupţie, ministrul de Interne a răspuns:

„Nu, nu am date că a fost corupţie, neglijenţă clar. S-a vorbit de telefoane, de intervenţie, dar nu am nici un capăt de informaţie oficială în acest sens şi nici neoficială. Am fost în Constanţa. Dar cred clar că a fost cel puţin cu o zi înainte de accident, acolo mi se pare flagrant, a fost chiar de şeful Poliţiei Rutiere. Acolo pur şi simplu a fost o delăsare”.

Vicepremierul a vorbit şi despre reorganizarea Poliţiei Judeţene Constanţa.

„Să nu se înţeleagă că în Constanţa nu mai e Poliţia acum. Acolo e tabula rasa. Structura funcţionează şi în paralel avem un grup de lucru care gândeşte şi am şi primit deja un raport preliminar modul în care trebuie reorganizate lucrurile acolo. Dacă îi trimiteam pe toţi acasă ce mai făcea Poliţia? Să iau, să mut, să cutare, s-a mai făcut. Se întâmplă o boacănă, radem câteva capete, ieşim frumos la televizor, suntem foarte duri. Cauza rămâne. Şi mi-am spus, trebuie să merg la cauză”, a precizat Cătălin Predoiu.

El a explicat şi care au fost problemele identificate până în prezent.

„Cauza este structura neadecvată, gândită cu zeci de ani în urmă, cu o schemă incompletă. Sunt pe schemă 1519 poliţişti, sunt 300 lipsă, pe toate structurile şi care e clar ineficientă. Gândiţi-vă că acolo avem două porturi, avem centrala nucleară, avem graniţă, avem două poduri strategice pentru România, nu mai spun de Kogălniceanu. E un judeţ cu toate tipurile de infracţionalitate, de la crimă organizată, evaziune fiscală, contrabandă, trafic de droguri, furt, care prezintă o provocare deosebită. Dacă vom reuşi acolo, în Constanţa, atunci vom reuşi în toată ţara”, a adăugat vicepremierul Predoiu.