O subunitate a forţelor armate ale Poloniei se va alătura grupului de luptă din România, condus de Franţa, a anunţat, joi, premierul Nicolae Ciucă, aflat într-o vizită în Polonia.

Am avut discuţii despre toate măsurile care s-au luat astfel încât să putem să întărim apărarea pe Flancul Estic al alianţei. Avem deja măsuri pe care le-am derulat împreună. Este o structură militară poloneză care face parte din brigada multinaţională în România. Avem o structură care face parte din Grupul de luptă care este prezent pe teritoriul polonez şi am discutat cu domnul prim-ministru ca odată cu sporirea prezenţei forţelor aliate în regiunea Mării Negre şi, desigur, în Polonia şi în regiunea Mării Baltice, să analizăm şi să putem să avem un nou pachet de forţe care să poată să fie deplasat în ţara noastră. În felul acesta am obţinut acordul domniei sale pentru ca o subunitate să fie parte la Grupul al cărei naţiune cadru va fi Franţa”, a spus Nicolae Ciucă.

Premierul Ciucă s-s intalnit în Polonia cu prim-ministrul Mateusz Morawiecki.

Franţa a decis trimiterea a 500 de militari în România, în cadrul unei misiuni a Alianţei Nord-Atlantice, în contextul acţiunilor de consolidare a apărării flancului estic al NATO, a anunţat Statul Major al armatei franceze. Militarii au tancuri şi alte vehicule blindate.