Peste 180 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri și-au demonstrat abilitățile de trăgători la Campionatul de Tir al Ministerului Afacerilor Interne, competiție organizată de Centrul Cultural al MAI, prin Biroul Coordonare Activități Sportive.

În clasamentul general pe structuri, cra mai înaltă treaptă a podiumului a fost ocupată de echipa Inspectoratului General al Poliției Române.

Pe 11 mai, in poligonul din Sângeorgiu de Mures, a fost tras ultimul cartus la etapa finala a campionatului. Timp de doua zile, participantii si-au pus in valoare capacitatea de concentrare si precizia in lupta cu secundele, pentru a obtine un punctaj cat mai bun care sa-i pozitioneze pe locurile fruntase.

Arbitrajul a fost asigurat de catre gl.(r) Ionel Babuș.

In clasamentul general pe structuri, cei mai buni au fost politistii, urmati de jandarmi, iar pe cea de-a treia treapta a podiumului s-au clasat politistii de frontiera.

ActivItatea reprezinta disciplina cu cel mar mare impact in pregatirea continua a cadrelor militare si a politistilor, urmarind in special perfectionarea deprinderilor in manuirea a armamentului din dotare.

Clasamentele la cele două categorii de comandă arată astfel:

FEMEI, pistol Carpati

  1. Amironesei Gabriela- I.T.P.F. lasi
  2. Tirla Diana – I.P.J. Maramures
  3. Moldovan Viorica – Academia de Politie „Alexandru loan Cuza”

BARBATI – pistol Carpati

1. Gìm Ovidiu – I.J.J. Suceava

2. Cartis Ciprian- I.JJ. Bihor

3. Radion Emilian -S.M.S.J. Fälticeni

FEMEI- pistol 9×19 mm

  1. Gheorghiu loana – I.PJ. Vrancea
  2. Varhaniovschi Roxana – I.P.J. Satu Mare
  3. Velican Maria- IJ.J. Ilfov

BÂRBATI- pistol 9×19 mm

  1. Dinu lonel – I.P.J. Vrancea
  2. Crutu Mihai – B.S.IJ.
  3. Ficioru Marian – D.G.J.M.B.

Sursa: MAI