Poliţia Română şi Poliţia Naţională Spaniolă, cu sprijinul Europol şi Eurojust, au descoperit un grup de crimă organizată implicat în traficul de persoane cu scopul exploatării sexuale, transmite Europol.

Investigaţia a fost desfăşurată atât în România (iunie 2021), cât şi în Spania (februarie 2021). Au fost desfăşurate 16 percheziţii (12 în România şi 4 în Spania), 13 arestări (6 în România şi 7 în Spania, dintre care 8 erau români şi 2 spanioli), au fost identificate 25 de victime (24 de românce şi 1 bulgăroaică) şi s-au confiscat diverse dispozitive, telefoane, 5 conturi în bancă şi peste 40.000 de euro bani gheaţă.

Grupul de crimă organizată atrăgea victimele prin metoda „lover boy”. Victimele erau, apoi, exploatate sexual în cluburile de noapte din Spania. Pentru a nu fi prinşi, aceştia nu foloseau platforme de transfer al banilor. În schimb, liderii români ai grupului scoteau singuri banii gheaţă din ţară. Suspecţii evitau, de asemenea, folosirea reţelelor de telefonie normale şi călătoriile cu avionul.

Europol a finanţat trimiterea a doi agenţi spanioli în România pentru întâlniri operaţioale şi participarea acestora la percheziţii şi arestări.

Foto: Europol