Joi, 27 ianuarie a.c., efectivele Poliției Române, cu sprijinul altor structuri ale MAI, desfășoară 8 acțiuni operative, cu 74 de percheziții în mai multe județe pentru documentarea activității infracționale a unor persoane bănuite de săvârșirea unor fapte grave, precum trafic de droguri, uz fals în procesul de obținere a unor adeverințe false de vaccinare sau furt din societăți comerciale și din locuințe.

Politistii din Mehedinți, în colaborare cu polițiștii din cadrul inspectoratelor de poliție județene Timiș, Brașov, Hunedoara, Caraș-Severin, Călărași și Tulcea efectuează 56 de percheziții domiciliare la persoane bănuite de uz de fals.

Din cercetări a reieșit că, în perioada mai 2021- iunie 2021, un bărbat, în prezent arestat preventiv, ar fi intrat în incinta a două centre de vaccinare din municipiul Drobeta-Turnu Severin, ar fi accesat fără drept evidența electronică cu persoanele vaccinate împotriva COVID 19 și ar fi suprascris peste datele de identificare ale persoanelor vaccinate, datele altor  persoane nevaccinate, cărora le-ar fi generat adeverințe de vaccinare. În cauză se efectuează cercetări și față de 95 de persoane, beneficiari ai adeverințelor false de vaccinare și complicii bărbatului, dintre care, 4 persoane cercetate sub control judiciar.

Totodată polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița  efectuează 5 percheziții domiciliare, în județele Ialomița și Călărași, pentru documentarea activității infracționale a unor persoane bănuite de furt din sediile unor societăți comerciale și din locuințe. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 30.000 de lei.

Sursa: MAI