Premierul Nicolae Ciucă a declarat că în luna decembrie a acestui an se va putea circula pe pod și a precizat că a primit garanţii de la constructori că acest termen va fi respectat.

“Am evaluat, la Brăila, stadiul derulării lucrărilor la podul suspendat peste fluviul Dunărea, singurul de acest fel din țara noastră. Am discutat toate elementele de detaliu și data de finalizare a lucrării. Reprezentanții constructorilor și-au asumat că în luna decembrie a acestui an podul peste Dunăre va fi deschis circulației”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

“Guvernul are datoria și va asigura finanțarea acestui proiect important, în valoare de peste 2,375 miliarde lei, realizat în proporție de 85% din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructura Mare”, a adăugat șeful Executivului.

Podul suspendat peste Dunăre va avea o lungime de 2 kilometri, dintre care jumătate reprezintă deschiderea centrală, la care se adaugă două deschideri laterale de 489 de metri pe malul dinspre Brăila şi 364 de metri pe malul dinspre Tulcea.

Înălțimea podului va fi de 200 de metri, iar lăţimea totală de 31 de metri şi va cuprinde patru benzi de circulaţie a câte 3,5 metri lăţime.

La momentul finalizării, estimat pentru decembrie 2022, podul suspendat peste Dunăre de la Brăila va fi cel mai mare pod din România și al treilea din Europa din punctul de vedere al deschiderii centrale şi al lungimii.

Sursa foto: Nicolae Ciuca/Facebook