Un petrolier având la bord cetăţeni ucraineni, români şi filipinezi a fost atacat de piraţi în largul coastelor statului Benin – scrie, vineri, agenţia RBC, citând portalul Splash, informează RADOR.

Potrivit sursei menţionate, 15 membri ai echipajului au fost răpiţi de piraţi.

Petrolierul „Davide B” ar fi deținut de compania olandeză De Poli Shipmanagement.

Potrivit Splash, în cursul zilei de joi, nouă oameni înarmați au urcat pe vas și au capturat 15 marinari. Echipajul vasului este format din 21 de persoane, însă, deocamdată, nu se cunosc date despre cetățenia marinarilor capturați de piraţi.

Celulă de criză la MAE

“Cu privire la informațiile de astăzi din mass-media internaționale privind un incident produs la data de 11 martie 2021, în largul coastelor statului Benin, în care a fost implicată nava „Davide B” și care s-ar fi soldat cu răpirea mai multor navigatori, în contextul în care în componența echipajului sunt și cetățeni români, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:

Din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, a fost deja convocată Celula de criză interinstituțională în vederea inițierii demersurilor necesare pentru verificarea situației, confirmarea informațiilor referitoare la cetățenia și identitatea persoanelor răpite și întreprinderea acțiunilor specifice în astfel de cazuri.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea ca tratarea în spaţiul public a elementelor privind acest caz să se facă cu toată precauţia, dat fiind caracterul specific și sensibil al acestuia”, anunță MAE.

Foto: Beegeagle’s Blog