Pepenele roșu conține o mulțime de vitamine, fibre și proteine, însă, pentru unele persoanele, reprezintă un adevărat pericol.
Licopenul este un pigment natural conţinut de vegetale care le conferă culoarea lor roşie. Alături de roșie, pepenele este un formidabil furnizor de licopen. Este si un antioxidant care permite reducerea nivelului de colesterol din sânge. Acest antioxidant are un efect benefic şi asupra bolilor cardiovasculare dar şi asupra unor tipuri de cancer, mai ales cel de prostată.
Pepenele roşu mai conține şi fibre, proteine, calciu, acid folic, magneziu şi potasiu. Pepenele roșu poate fi un adevărat medicament împotriva diferitelor boli.

“Dacă suferiţi de probleme renale şi biliare, boli cardiovasculare, reumatism, constipaţie, acnee, boli de piele, consumul de pepeni roşii poate atenua sau chiar vindeca aceste afecţiuni.Puteţi mânca, de asemenea, mult pepene rosu, dacă doriţi să pierdeţi în greutate. Dieta cu pepene roşu urmată timp de 2 săptămâni ajută la detoxifierea organismului datorită efectului diuretic excelent. Sunt însă și persoane care trebui să evite pepenele roșu.
Diabeticii, cei care suferă de boli ale pancreasului, persoanele care au pietre la rinichi, adenom de prostată, gastrită cronică, ulcer gastric, colită ori diaree trebuie să evite acest fruct pentru a nu-şi agrava starea. Pepenele roşu nu mai trebuie consumat nici de persoanele sănătoase, dacă apar dureri abdominale, balonare şi gaze instestinale ori afecţiuni ale sistemului digestiv”, a explicat dr. Daniela Stan pentru Adevarul.
Foto: Adevarul