Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța, au efectuat 4 percheziții domiciliare, în municipiul Constanța, într-un dosar penal de trafic de persoane, tentativă la trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism. În cauză, 3 persoane au fost reținute.

Din cercetări a reieșit că, în perioada mai-iunie 2021, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 38 și 41 de ani, ar fi recrutat trei tinere, de 21, 20 și 17 ani, profitând de starea de vădită vulnerabilitate, cauzată de educație precară și stare materială modestă și le-ar fi adăpostit în imobile, în municipiile Brașov și Constanța, în scopul exploatării sexuale.

De asemenea, la sfârșitul lunii mai a acestui an, bărbatul de 41 de ani ar fi determinat una dintre victime la practicarea prostituției, înlesnind această activitate, prin închirierea unei locații în municipiul Constanța, de pe urma căreia ar fi obținut foloase patrimoniale.

Totodată, bărbatul ar fi realizat fotografii în ipostaze erotice cu aceasta, destinate postării pe rețelele de socializare.

După efectuarea perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 4 telefoane mobile, iar 3 persoane au fost conduse la audieri.

În urma probatoriului administrat în cauză, procurorul din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de cei 3 bărbați, fiind reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.

În cursul zilei de astăzi, vor fi prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La activități au participat jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanța.

Sursa: IGPR