Doi bărbați, din județul Mureș, au fost reținuți, pentru 24 de ore, de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Mureș, în urma mai multor percheziții domiciliare desfășurate în cursul zilei de ieri, fiind bănuiți de săvârșirea infracțiunii de camătă. 

La data de 6 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Mureș, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, au efectuat 13 percheziţii domiciliare, în orașul Ungheni, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de camătă.

În fapt, din cercetările efectuate până în prezent, a reieșit că, în perioada 2016-2021, persoanele în cauză ar fi oferit, în repetate rânduri, cu titlu de împrumut, sume de bani, pentru care, ulterior, ar fi perceput dobândă.

În urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor înscrisuri, telefoane mobile, laptopuri și 1950 de euro.

În baza probatoriului administrat, față de 2 bărbați, de 44 și 45 de ani, din Ungheni, a fost luată măsura preventivă a reţinerii, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul acestei zile, să fie analizată oportunitatea luării altor măsuri preventive.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române – Brigada Operațiuni Speciale Târgu Mureș.

La activități au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, specialiști criminaliști, precum și polițiști din cadrul celorlalte servicii operative și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș și Grupării de Jandarmi Mobile Târgu Mureș.

***
Precizăm faptul că, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Sursa: Poliția Română