Pentagonul a anunţat vineri un nou pachet de asistenţă militară de 150 de milioane de dolari pentru Ucraina, care va include radar de contra-artilerie, echipamente de război electronic şi tehnologie de contra-dronă, susţinând Kievul pe fondul tensiunilor ridicate cu Moscova, informează Reuters.

Cea mai recentă tranşă de asistenţă va veni în plus faţă de pachetul de 125 de milioane de dolari pe care Pentagonul l-a anunţat la 1 martie, care includea bărci de patrulare armate Mark VI.
Moscova a anexat regiunea Ucrainei, Crimeea, în 2014 şi a susţinut o revoltă separatistă pro-rusă în estul Ucrainei, care a declanşat un conflict în care şi-au pierdut viaţa peste 14.000 de oameni.
Tensiunile au izbucnit din nou în ultimele luni, după ce cele două ţări s-au acuzat reciproc pentru intensificarea luptelor din Donbass, iar Rusia a masat trupe la graniţa sa cu Ucraina şi în Crimeea.
Preşedintele SUA, Joe Biden, i-a transmis luni preşedintelui ucrainean Volodymyr Zelenskiy că va apăra suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei.
Acest pachet vine după ce Pentagonul a văzut că Ucraina „a realizat progrese suficiente în ceea ce priveşte reformele de apărare în acest an”, aşa cum prevede legea SUA.

Foto: Twitter USMC