Pentagonul îl acuză Tucker Carlson, un realizator  de top al Fox News,  că a jignit întreaga armată a Statelor Unite,  atunci când a deplâns numărul tot mai mare de femei aflate în serviciul militar, potrivit BBC.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat că domnul Carlson „a jignit în esență întreaga armată americană”. Acesta a mai spus că ,, realizatorul să își dea seama de eroarea sa.”

Comentatorul conservator a prezentat, în cadrul emisiunii sale, o fotografie a Air Force cu un locotenent care lucra la o uniformă pentru maternitate, afirmând că,  în faţa pericolului tot mai mare venit din partea Chinei, Pentagonul angajează tot mai multe femei.

„Femeile însărcinate vor lupta împotriva războaielor noastre”, a spus el. „Este o batjocură …”, a concluzionat Carlson

“În timp ce armata Chinei devine mai masculină și mai puternică, armata noastră, după cum spune Joe Biden, trebuie să devină mai feminină”, ​​a opinat Carlson.

Pentagonul a reacţionat joi, afirmând că se mândreşte cu diversitatea armatei şi a afirmat că trebuie să facă o treabă mai bună cu promovarea femeilor în funcţii de conducere.

Foto: US  Dept Of Defense