Pentagonul a anunțat luni un ajutor militar de 125 de milioane de dolari pentru Ucraina, inclusiv două bărci de patrulare armate pentru a ajuta țara să-și apere apele teritoriale, potrivit Military.com.

Congresul SUA a aprobat pentru anul 2021 un ajutor militar în valoare de 275 de dolari. 125 de milioane de dolari vor fi alocați recent, iar restul după ce departamentele de stat și de apărare nu vor fi în măsură să certifice Congresului că Ucraina a făcut „progrese suficiente în ceea ce privește reformele cheie în domeniul apărării în acest an”, a anunțat Pentagonul.

“Departamentul încurajează Ucraina să continue să adopte reforme care să consolideze controlul civil al armatei, să promoveze transparența și responsabilitatea sporite în industria de apărare și achiziții și să își modernizeze sectorul de apărare în alte domenii cheie, în conformitate cu principiile și standardele NATO”, a precizat Pentagonul.

Ucraina a fost blocată într-o luptă costisitoare cu Rusia, care a anexat Peninsula Crimeea în 2014 și și-a exprimat sprijinul în fața insurgenților pro-Moscova din estul Ucrainei. Conflictul, aflat acum în al șaptelea an, a ucis peste 14.000 de oameni și a devastat centrul industrial al Ucrainei.

Foto: U.S. Department of Defense